Обществена поръчка за наземна дезинсекция срещу комари в Русе, кварталите Средна кула, Долапите, ДЗС и Образцов чифлик и селата на територията на община Русе с генератор за студен аерозол, както и с авиационна техника в крайградските зони на град Русе, обяви местната управа. Поръчката е за срок от три години и обхваща ежемесечна дезинсекция и контрол на общински сгради, социални заведения, сгради на културни организации. Предвидена е дезинсекция и дезакаризация срещу кърлежи и бълхи на зелени площи, както и провеждане на борба с вредители по декоративната трайна дървесна и храстова растителност - след възлагане от възложителя. В поръчката е включена пролетна и есенна дезинсекция срещу хлебарки в сгради, дератизация на сутерени, мазета и кухненски помещения, на зелени площи.
Прогнозната стойност е 840 000 лв. с ДДС, като ориентировъчната стойност на поръчката за една календарна година е 280 000 лева с ДДС. Кандидатите трябва да предоставят гаранция за участие в размер на 7000 лв. 
При оценяването ще се търси икономически най-изгодна оферта, като най-голяма тежест ще има предложената цена - 40 точки, организацията на работа и реалистичен график за обработките носи 35 точки, анализ на основните рискове, които могат да доведат до забавяне или некачествено изпълнение на поръчката, и мерки за тяхното управление е с тежест 15 точки. С 10 точки ще се оценява срокът на стартиране на услугата.
Крайният срок за получаване на оферите е 10 март, а на следващия ден комисия ще ги разгледа.