Осмокласник отнесе първата си присъда, след като удари в лицето младши учител.
Грозната случка се разиграла на 29 януари в ОУ „Алеко Константинов“, когато 15-годишният тийнейджър налетял с глава на учителя по изобразително изкуство Анастас Анастасов. Мъжът се разминал с лека телесна повреда - оток и кръвонасядане на лявата вежда.   
Преподавателят е съвсем млад, всъщност, това е първото му работно място, като дори и то бе за кратко, тъй като заместваше болен колега, обясни директорът на училището Юлиян Гюрчев.
Вероятно поради това респектът от младия педагог в час е бил по-малък, по-точно нулев, и е причина за грозната реакция на ученика. В час по рисуване осмокласникът влязъл в пререкание с учителя, ядосал се и в един момент решил спора със силен удар. 
Веднага извикахме полиция и представители на Детска педагогическа стая, разказа Гюрчев.
Ученикът, който се нахвърлил върху преподавателя, бил по принцип агресивен. В училище „Алеко Константинов“ той бил едва от около два месеца, като там бил преместен от Спортното училище, където тренирал бокс. 
Тази възраст наистина се характеризира с по-остри реакции у младежите, но по-обезпокоителното е, че не срещнахме разбиране и у бащата, когото повикахме в училище, за да обсъдим инцидента, каза директорът. 
За случая бил информиран и Регионалният инспекторат по образованието и началникът Димитър Райнов издал заповед за наказание на ученика - преместване в друго училище, в случая това е СОУ „Йордан Йовков“. 
Около месец след немислимия в държавите, към чиито стандарти се стремим, инцидент осмокласникът направи пълни самопризнания за стореното и се споразумя с прокуратурата за наказанието си. Той ще трябва да изтърпи половин година условно лишаване от свобода с две години изпитателен срок. Присъдата е окончателна.