Пиян до несвяст мъж, докарал се до неадекватно състояние още към 18.30 часа, решил, че е време да се прибира вкъщи, но планът му така и не сработил. Качил се в колата си, паркирана пред бар в кв.“Дружба“ 3, и се помъчил да тръгне. Реакциите му обаче били напълно угаснали и при маневра на заден ход блъснал паркиран автомобил. Отказал се да прави още опити, като дори не изгасил двигателя и заспал зад волана на реното си.
Собствениците на блъснатия форд бързо научили за случката и се обадили на спешния телефон 112. Дошлите на място полицаи събудили злополучния шофьор, а алкохолната му проба след дрямката показала 2.07 промила.
В обясненията си пред съда авторът на куриоза не отрича, че е седнал на шофьорското място, но сочи, че си е позволил тази волност, защото всъщност очаквал синът му да дойде да го прибере. Магистратите обаче не хващат вяра на тази история и го наказват с половин година условно и три години изпитателен срок, както и забрана да шофира за 1 година. Присъдата може да се обжалва.