Голямо количество спортни обувки, парфюми и козметика - всичките фалшификати на известни търговски марки, са открити в тайник на румънски автобус. Фалшификатите са намерени при съвместна акция на митничари и антимафиоти от ТЗ „Борба с организираната престъпност“ на Дунав мост.
Рейсът с туристи от Турция за Румъния спрял за митническа проверка на моста на 1 март вечерта. Тъй като имало сигнал за превозване на контрабандни стоки, митничарите от смяната и антимафиотите претърсили основно автобуса. При огледа на мястото, където е трябвало да бъде единият резервоар за гориво, проверяващите се натъкнали на специален тайник, покрит с технически шперплат. След махането на плоскостите лъснали 426 чифта маратонки и кецове „Найк“ и „Конверс“, 583 парфюма и над 400 различни по вид козметични продукти от марките „Джорджо Армани“, „Кристиан Диор“, „Шанел“, „Версаче“ и „Бонжур“. 
За случая веднага са уведомени дежурен прокурор и разследващ митнически инспектор. Назначена е експертиза, която оценила задържаните количества на 44 000 лева. Единият от шофьорите на автобуса признал, че стоката е негова и я пренася нелегално от Турция за Румъния. Виновният водач З.К. е пратен на съд и вече има присъда след сключено споразумение с прокуратурата - две години затвор условно с 4-годишен изпитателен срок. Стоката е конфискувана.