Адвокат на задържан за една от най-големите телефонни измами поиска освобождаване под парична гаранция или в краен случай задържането му под домашен арест, защото бил невинен.
Основната причина, заради която Атанас е задържан, са първите обяснения на Димо Димов, който казва, че той е замесен в измамата. По-късно обаче Димов е направил самопризнания, че до ситуацията се е стигнало след уговорка. А ако фактите се променят, се променя и мнението. Това заяви адвокатът на Атанас Атанасов от Ветово и поиска по-лека мярка за неотклонение заради новите обстоятелства по делото. Довереникът му лежи в ареста от ноември за изкопчването на 27 000 лева от 80-годишна пенсионерка след артистичен телефонен разговор на 14 октомври 2014 година. 
25-годишният Димов, който също е задържан по случая, всъщност е брат на жената на Атанас. Вчера в съдебната зала по време на заседанието по мярката за неотклонение присъства и Росен Атанасов, който вече излежа присъдата си за нападението на екипа на бТВ, който снима във Ветово репортаж за телефонните измами.
Това, че сме осъждани и сме цигани, и то от Ветово, е достатъчно да ни вкарват в затвора и да ни признават за виновни, надигнаха глас Атанас и Росен. Соченият за телефонен измамник бе категоричен, че нямал нищо общо с подобни далавери. Предишните му 9 осъждания били все заради шофиране без книжка. Според прокуратурата обаче той е с трайно изградени престъпни навици, лежал е в затвора и вече е съден за телефонни измами. А съдът сметна, че Атанас не трябва да бъде пуснат с по-лека мярка и го остави да чака присъда в ареста.