Отборът на „Монтана“ се очертава като ключов играч при разпределение на първите три места през редовния сезон в първенството на Националната баскетболна лига при жените, показва програмата с последните 4 кръга в шампионата. Ако тимът изиграе сериозно двубоите си на свой терен и ги спечели, а и ако „Дунав 8806“ не сбърка никъде, първата позиция ще бъде определена след въртележка и по допълнителни показатели. А тази позиция дава огромни шансове по пътя към титлата, тъй като ще осигури важно домакинско предимство на лидера от редовния сезон.
Да погледнем таблицата, където „Дунав 8806“ е трети, но тази неделя ще домакинства на водача „Нефтохимик“. При победа на „сините феи“ /а тя е задължителна!/ и при успех на „Монтана“ вкъщи срещу „Хасково“ русенският отбор ще се изравни по точки с хасковлийки и ще е само на един пункт след бургазлийки. 
В следващия кръг „Дунав 8806“ няма да има някакви проблеми при гостуването си на „Левски“. „Хасково“ пък ще се бие със зъби и нокти у дома срещу „Нефтохимик“. Победа за отбора на Елена Станкова вече ще изравни по точков актив „Дунав 8806“, „Нефтохимик“ и „Хасково“!
Най-важният мач в предпоследния кръг ще е в Русе, където „Дунав 8806“ ще приеме „Монтана“. Мачовете „Рилски спортист“-“Хасково“ и „Нефтохимик“-“Левски“ ще са за протокола, което значи, че трите тима ще потеглят към последния кръг отново с еднакви точки.
А ключът в него пак е в „Монтана“, чийто тим ще домакинства на „Нефтохимик“. Монтанска победа и успехи на „Дунав 8806“ срещу „Рилски спортист“ в Самоков и на „Хасково“ у дома срещу „Левски“ ще поделят първото място между „Дунав 8806“ и „Хасково“. „Нефтохимик“ ще остане на трето място.   
Да погледнем и резултатите от мачовете „Дунав 8806“-“Хасково“.  
26 октомври - „Дунав“-“Хасково“ - 61:77
29 ноември - „Хасково“-“Дунав 8806“ - 70:65
10 януари - „Дунав 8806“-“Хасково“ - 88:72
14 февруари - „Хасково“-“Дунав 8806“ - 76:84 
Аритметиката показва, че общият резултат от тях е 303:295 за русенския тим! По този показател „сините феи“ ще са шампионки през редовния сезон. Това обаче са само теории, които би било хубаво да станат факт през следващите 4 кръга.