Добре познатият на русенската публика футболист Стефан Крачунов ще се включи в днешната първа тренировка на „Дунав“ за новата година. Старши треньорът на отбора Самир Мъстънов ще събере играчите в 13.30 часа, като очакванията са, че те ще излязат на терена към 14.15.
Левият бек Крачунов, играл с екипа в синьо по време на първия треньорски мандат на Мирослав Миронов в Русе, идва от „Видима“. Крачунов едва ли ще мине през проби и може би направо ще получи предложение за подписване на договор, тъй като Мъстънов е наясно с неговите качества. Пловдивчанинът има близо 3 сезона като футболист на русенския тим.
Другите двама футболисти, които ще пробват шанса си за подпис с „Дунав“, пристигнаха вече в Русе. Ивайло Лазаров идва от „Добруджа“. Първите сведения за него са, че играе като разиграващ халф зад гърба на нападателите.
Халф е и доскорошният футболист на „Видима“ Христо Кирев. Запознати с качествата му казват, че Кирев играе еднакво добре с двата крака, като обикновено работи на позицията на левия външен полузащитник. Интересното е, че Христо е продукт на школата на „Литекс“.
Най-любопитното име, което ще започне днес с „Дунав“, е Владимир Бахъров. Влади е юноша на русенския клуб, но после преминава в школата на ЦСКА. Впечатлени от отличната му техника, феновете на „червените“ го кръщават Скоулс, сравнявайки го едва ли не с футболиста на „Манчестър Юнайтед“ Пол Скоулс. По едно време Бахъров бе в полезрението на треньорите в мъжкия отбор на ЦСКА. Той играе обикновено като ляв халф-крило. Влади бе през есента с екипа на „Сливнишки герой“ /Сливница/.  
Участие в тренировката ще вземе и вратарят Радосвет Христов. Както първи писа „Утро“, русенецът Христов разтрогна договора си със „Спартак“ /Вн/. Той ще се бори за титулярното място в конкуренцията на Иван Георгиев и Пламен Сашев.
Самир Мъстънов очаква на заниманието и няколко юноши от други клубове. В подготовката ще се включат и едно-две момчета от школата на „Дунав“.