Предстоящата приватизация на двата магазина за цветя - на Американското пазарче и в блок „Сердика“ на ул. „П.Д.Петков“, които бяха в баланса на „Паркстрой“, породиха широка дискусия на сесията вчера. 
Атаката бе поета от БСП. Според Антон Данаилов имотите са рентабилни и от тази продажба общината губи. Ако има интерес от частни лица, нека те да бъдат отдадени под наем, препоръча той и предложи гласуването на точките да се отложи на следващо заседание. Силвия Алексиева се включи с аргумента, че сградата на Американското пазарче е в благоприятна среда и следва да се помисли дали няма да е необходима. Пенчо Милков пък сравни приватизацията на двата магазина с „мускул на общината, който режем в момента“. Имотите са хубави, нека да не ги приватизираме, а да ги съхраним, апелира той.
Стефан Бучаков от Синята коалиция и ВМРО добави, че е грешна политика да се продават печеливши имоти по време на криза. 
Зам.-кметът Даниела Шилкова обаче напомни, че магазините са в годишния план за приватизация, който съветниците са приели през януари. Тя бе подкрепена от Борислав Българинов от ОДС, според когото живеем в пазарна икономика, а запазването на собствеността на общината е остаряло разбиране. Няма смисъл общината да притежава имот, без той да бъде ползван, заяви Българинов.
След приключването на дискусиите предложението за продажба бе прието с 32 гласа „за“, 8 „против“ и 2 „въздържали се“.