„Приказката на моя живот“ е насловът на детската Нощ в библиотека „Любен Каравелов“, която ще се проведе за трети път в Русе. Ние сме единствената българска библиотека, която е включена в световната кампания, каза вчера директорката Теодора Евтимова. 
Тази година темата отново е свързана с детския разказвач Ханс Кристиан Андерсен, от чието рождение се навършват 210 години. На 27 март надвечер русенските деца ще се съберат в Детския отдел, за да направят едно нощно пътешествие през страните, през които е преминал през живота си авторът на „Дивите лебеди“ и „Цветята на малката Ида“. Различни помещения в библиотеката ще представляват Италия, Франция, Германия, като във всяка зала-държава ще се четат откъси от пътеписите на датския писател, но и от творби на местни разказвачи на приказки. Ще бъде отделено място и на Русе, където писателят е бил за кратко, а накрая пътешествието ще завърши в Турция.
Мартенският афиш на библиотека „Любен Каравелов“ предвижда още две изложби - едната е посветена на 55-ата годишнина на фестивала „Мартенски музикални дни“, а другата е авторска на фотографа Евгени Станимиров, който ще покаже 40 фотоса на русенски оперни постановки. Продължава четенето на приказки всяка събота от 10.30 ч в Детския отдел на библиотеката.