Танцьорът Алфредо Торес се включи в кампанията на „Ричмарт“ за популяризиране на българския фолклор в световен мащаб. Кубинецът тропна шопско хоро с латиноритми заедно колеги от „Българе“ по време на представяне на проекта в София.
Народните танци на България са много трудни за изпълнение. Латиноритмите са четири плюс четири или две плюс две, докато българските са доста по-сложни. Стъпките също са доста различни. Но пък аз се научих да танцувам няколко хора. Шопското е много интересно, особено когато е с латино музика, каза Торес, който се изявява още и като хореограф и преподавател на латино танци.
През 2014 година световноизвестните дизайнери Джон Галиано и Гучи използват български фолклорни мотиви в своите колекции. Защо и наши творци да не ги включат в моделите си, каза Мартин Йорданов, собственик на компанията за мъжки костюми по поръчка „Ричмарт“.
Проектът Richmart Vintage цели да се утвърди марката „Made In Bulgaria“. Всички български индустрии да се обединят в една обща цел и да покажат своите предимства на световния пазар. Българските фолклорни танци и мода могат да спомогнат много със своята атрактивност за реализацията на този проект, смята Мартин Йорданов.