Футболистите на „Дунав“ ще гостуват тази събота на симпатичния отбор на „Тича“ /Долни Чифлик/ в мач за първенство на „В“ група. По този повод „Утро“ разговаря със старши треньора на „чифликчиите“ Тодор Каменов, който е бивш и дългогодишен играч на „Черно море“.

- Г-н Каменов, заговори се, че вашият отбор има финансови проблеми и че може дори да прекрати участието си в първенството. Какво става към днешна дата?
- Ще играем! Каквото имаше да се плаща, беше изплатено. Лошото е, че закъсняхме драстично с подготовката. През миналата седмица направихме 3 тренировки, през тази ще се готвим два пъти. С 5 тренировки ще излезем и в мача срещу „Дунав“. Ще е трудно, но ние започваме всеки сезон по един и същи начин. 
- Успяхте ли да задържите опитни състезатели като Мартин Христов, Детелин Кателиев, Венцислав Маринов-Рокера, Станислав Иванов, Неделчо Добрев?
- Да, всички останаха при нас. 
- Като човек със солиден опит и поглед върху другите отбори във „В“ група кой е вашият фаворит за първото място?
- Смятам, че „Дунав“ е с класа над другите тимове и не би трябвало да има проблеми при завръщането си в „Б“ група. Разбира се, това е мое мнение. Отборът изглежда добре подготвен, играе бързо, раздвижено, интересно. Гледах „Дунав“ в контролата срещу „Черно море“, така че имам преки впечатления от формата на отбора. Този тим може да играе спокойно водеща роля в „Б“ група и сега. 
- Вие сте треньор на дублиращия отбор на „Черно море“. Как се справяте на толкова много фронтове?
- /Смее се/. Не само на дубъла, но и на една от юношеските формации. Не мога да се оплача от работа. Моят живот е футболът. Заради многото ангажименти може би няма да присъствам и на мача с „Дунав“. Ще видим. Важното е да стане хубав мач.
- И коректен.
- Разбира се.