Баскетболистките на „Дунав 8806“ пътуват днес за Бургас, където ще се включат от утре във финалния турнир за купата на България. По график шампионките ще тренират първи от всички отбори, като заниманието е насрочено за 14. 30 часа. До първия полуфинален мач утре от 15. 15 часа срещу „Хасково“ те ще запишат още две тренировки в зала „Бойчо Брънзов“. 
„Да не предизвиквам съдбата, но всички момичета, ако изключим Кристина Сантяго, са здрави. Що се отнася до Кристина, тя все още не е възстановена. Да кажем така - не е готова! Днес /вчера/ ще поискам от нея да се натовари максимално в следобедната тренировка, за да разбера доколко би издържала физически на високо темпо“, заяви пред „Утро“ старши треньорът на „Дунав 8806“ Георги Божков.
„Мисля, че отборът ни е в много добра форма. В мачовете за купата трябва да се играе концентрирано от първата до последната секунда. „Дунав 8806“ винаги играе за първото място“, добави Божков.
На въпроса как гледа на странните два спаринга между „Нефтохимик“ и „Хасково“ в Бургас, той отговори, че не би искал да коментира нашироко тази тема.
„Аз никога не бих заложил на вариант за контроли с отбори от финалната четворка. В „Хасково“ решиха да рискуват и това си е тяхна работа. Явно се виждат като финалисти“, каза Божков.
Старши треньорът на шампионките заяви, че е сигурен в горещата подкрепа на русенските фенове, закупили билети за мачовете в Бургас.
„Заради тези хора трябва да дадем всичко от себе си“, завърши Божков.