22-годишен мъж с 2.18 промила алкохол признал на мига, че потрошил спирка и тото пункт, а като мотив посочил „избиване на комплекси“. Това оправдание обаче не го спаси от съд и той вече се сдоби с първата си присъда.
Инцидентът станал на 7 юли 2014 година в кв.“Чародейка“. След като пийнал стабилно, младежът решил да счупи навеса на намиращата се до бл.212 спирка. Започнал да удря по нея с ръце и крака и в резултат се строшили пет от стъклата. След погрома пияният отправил агресията си към съседния тото пункт. По време на чупенето на стъклата му порязал ръката си на няколко места. След като изпълнил плана си, терминаторът си тръгнал, но очевидец на безчинствата му на стойност 760 лева подал сигнал в полицията за видяното.
„Избиването на комплекси“ не бе сметнато от съда за пораждащо снизхождение обстоятелство, но пък магистратите отчетоха, че младежът е с чисто съдебно минало, направил е самопризнания, възстановил е нанесените щети, а и е с добри характеристични данни. Затова го наказаха с 1 година пробация, както и удръжки в размер на 10% от заплатата му, които ще отидат в полза на държавата. Присъдата вече е влязла в сила.