27-годишният Пламен М. се изправи пред съда за това, че на 24 март 2014 година, след 20 часа вечерта, блъснал фатално 90-годишен пешеходец, който 4 дена по-късно починал. Самият шофьор зад волана на „Хонда Сивик“ на този етап отказа да разкаже пред съда как и защо се е стигнало до трагичния случай. А редом до прокуратурата като частни обвинители се наредиха двамата братя и сестрата на починалия Радослав Ц.
Стана ясно обаче, че възрастният мъж, който бил ветеран от войната и живеел в старчески дом, е пресичал неправомерно бул.“Липник“ в посока от Кръговото към кв.“Здравец“. Най-вероятно старецът, който бил в много добра форма за годините си, слязъл на спирката пред търговски комплекс „Ялта“ и искал да се озове от другата страна на булеварда. Вместо обаче да заобиколи до пешеходните пътеки до самото кръгово кръстовище, дядото решил да си спести пътя и пресякъл на неразрешено място, след това прескочил разделителните мантинели и тръгнал да прекосява другото платно. Това обаче се оказало фатално за него.
„Пихме кафе с Пламен, когато решихме да отидем за цигари и да зареди гориво. Движихме се в средната лента, когато на Кръговото изчакахме пресичащите на пешеходната пътека минувачи. След това той даде рязко газ и колата вдигна към 4000 оборота и започна да шава. Вляво от нас караше тъмен джип и нямахме видимост. Изведнъж точно отляво на пътя внезапно изскочи пешеходецът. Качи се на капака, удари се в предното стъкло, а след това падна на пътя. Това стана преди автобусната спирка пред магазина „Мосю Бриколаж“. Всичко се случи толкова бързо, че дори не успях да извикам“, разказа пред съда приятелят и единствен пряк очевидец на катастрофата.
Младият шофьор направил всичко възможно да помогне на блъснатия и да запази местопроизшествието. Въпреки това дядото починал от тежката черепно-мозъчна травма. 
Познати на загиналия ветеран от войната разказаха, че той не виждал добре, имал проблем със слуха и дори не носел слуховия си апарат. Често излизал с пазарската си количка и дори имал навика да се движи по пътното платно за по-удобно.
Заради съмнения в коя част на пътното платно се е движила хондата бе назначена трета експертиза, а делото бе отложено.