Собственик на хранителен магазин натупал с лопата изживяващ се като голям гангстер хлапак, който искал да му вземе парите с пистолет в ръка.
Опитът за въоръжен грабеж станал рано сутринта на 2 февруари. Собственикът на бакалията до бл.“Космос“ на ул.“Борисова“ отворил в 5.50 часа и влязъл в склада. В това време зад него се промъкнал младеж с пистолет в ръката и му разпоредил да даде парите. Мъжът обаче грабнал лопата, която му била под ръка, и започнал да налага грабителя, който стрелял във въздуха с газовия пищов и побягнал презглава с двамата си помагачи, които стояли до вратата.
След подаден сигнал криминалисти от Първо РПУ влезли в дирите на старите си познайници Р.Р., на 19 г., който се правел на мъж с пистолет, В.Г., на 17 г., и К.С., на 16 г.
Трите крадливи момчета бяха задържани преди две седмици за поредица от грабежи и кражби след неуспешно нападение над младеж в Сливо поле. Той успял да види номера на колата на нападателите си и след подаден сигнал тримата грабители бяха заловени на влизане в града. В момента те са в ареста с постоянна мярка и разказват за подвизите си.