Единственият очевидец на побоя над близничките Моника и Вероника Ланчеви - таксиметровият шофьор Айхан Мустафов, внесе смут вчера в съдебна зала. Той бе разпитан за първи път по случая, а по-голяма част от показанията му рязко контрастираха с думите на самите миски. Моника и Вероника бяха почти категорични, че Мустафов не е шофьорът, в чиято кола са се качили  заедно с приятелката си в злощастната нощ на 26 октомври 2013 година след купон в дискотека „Шоурум“. Таксиджията пък заяви, че си спомня ясно инцидента и че в колата му били само две момичета, а не три.
Заради съществените разминавания в съдебна зала бяха направени три очни ставки между Моника, Вероника, приятелката им Кристина и шофьора Мустафов. Близначките твърдяха, че са се качили заедно в таксито. Не успели дори да затворят задните врати, когато ударите и ритниците по тях започнали. Юмруците раздавали 31-годишният Христофор Н.-Форито и 32-годишният Димитър П.-Тамагочито. След като разкървавили едната от сестрите и поотупали другата, нападателите се кротнали. Тъкмо таксито потеглило, когато приятелката им потропала на колата и се качила на предната седалка. Според версията на близначките тръгнали към полицията, когато по бул.“Скобелев“ забелязали кола, която помислили за патрулка. Таксито я настигнало на кръстовището с „Борисова“ и спряло зад нея. Оказало се обаче, че това е дежурен автомобил на СОТ. Затова се качили обратно в таксито, което ги оставило пред Първо районно.
Таксиджията пък е категоричен, че трети пътник не е имало, нито някой е тропал по колата му. Бой имало, но само срещу едното момиче. А от кого - изобщо не видял. Действително за около 1-2 минути настъпила страхотна какофония, съпроводена от ритници, юмруци, псувни и пищене. След като всичко свършило, шофьорът тръгнал към Първо районно, но срещнал патрулка по пътя, настигнал я и с примигвания на фаровете успял да я спре. От там случая поели полицаите.
Шофьорът бе издирен от един от подсъдимите по делото - Христофор Н.-Форито след публикувана обява в „Утро“ на 30 юни 2014 година. След като прочел съобщението, Мустафов разпознал ситуацията и звъннал на посочения за контакт телефон, а след това дори се срещнал с Христофор. Затова прокуратурата постави под съмнение достоверността на думите на таксиджията и изрази съмнение за манипулирането му. Защитата на сочените за побойниците пък отчетоха, че обвинението не си е направило труда само да стигне до единствения пряк свидетел на побоя, водило е едностранчиво разследването и затова се е наложило подсъдимите сами да издирват очевидеца.
Вчера Форито и Тамагочито не пожелаха да дадат обяснения пред съда, но активно се включваха с разпитите чрез адвокатите си.
Заради множеството въпросителни около ситуацията страните поискаха да се съберат още доказателства. Съдът сметна за необходимо да се изиска справка от районните полицейски управления за дежурните патрули във въпросната нощ, за да се разбере реално полицаи или охранители от СОТ са срещнали по пътя близначките. Ще се изиска и справка за обажданията между таксиджията и Христофор, за да се види колко разговори са провели. Затова делото бе отложено за края на март.
Както „Утро“ писа, известните сестри поискаха 40 000 лева обезщетение от двамата си нападатели заради това, че след фаталната нощ двете били стресирани, унижени и не можели да работят като модели заради синините по себе си.