Мартин Иванов, дръмсъркъл терапевт и фасилитатор, директор на Института за съвременно изкуство и терапия Libera, за пореден път демонстрира в Русе магията на ритъма в барабанен кръг (дръмсъркъл), а участниците се превъплътиха в музиканти. Демонстрацията се проведе в понеделник вечерта в хотел „Рига“. Водещият подаваше ритмически игри, знаци и задачи на събралите се в кръг участници, които се забавляваха и създаваха музикални мелодии в различно темпо на своите барабани. Всеки споделяше не с думи, а с музикалния инструмент и за 45 минути всички заживяваха сякаш друг живот. Общият ритъм на колективното думкане пое и омагьоса участниците, които се почувстваха свежи и живи и отприщиха емоциите си.
Преди това магьосникът на ритъма представи новата си книга „Звуци от тишината“, в която се опитва да отговори на житейските проблеми и как да бъдем истински щастливи и да вземаме най-добрите решения за себе си. Той споделя как ритъма влияе благотворно и положително върху нашата креативност, физическо и психическо здраве, личностно и групово развитие. Всичко около нас е вибрация и се основава на ритъма, а барабанният ритъм лекува, каза Иванов. Идеята за „Звуци от тишината“ се ражда преди две години, докато той се разхожда в пуста, снежна и тиха гора, когато в един момент чува гласа на гората и осъзнава, че всъщност това са неговите стъпки. Започнах да се съсредоточавам и да бъда по-фокусиран, а след деня в бялата гора за мен дойде отговорът и това бяха звуците от тишината, разказа Иванов и допълни, че тишината е изразно средство, което ни кара да се замислим. 
Присъстващите имаха предимството да видят продължението на резултатите от русенския експеримент, свързан с рецептивна ритъмтерапия, който е провела организаторката на събитието и управител на „Псикомфорт“ Петя Чешмеджиева.