Три години и четири месеца затвор е наказанието на беленчанина Ц.С., който брутално насилил 12-годишно момиче. Освен това Районният съд го осъди да плати 10 000 лева обезщетение на семейството на жертвата.
Пътищата на шестокласничката и безскрупулния насилник се пресекли пред „Метро“. Мъжът живеел в Борово, но на 16 април дошъл да си търси работа в Русе. Малко след 19 часа 12-годишното момиче вървяло към дома си в местността Мерата. По същото време на изхода на Русе край хипермаркета Ц.С. се надявал някоя кола да спре и да го закара до Борово на автостоп. Като видял момичето, той тръгнал след него, сграбчил го за гърба и го съборил на земята. Детето започнало да крещи, а насилникът започнал да го удря с юмруци в лицето, за да млъкне. Близките на шестокласничката се притеснили, че закъснява, и тръгнали да я търсят. След като видели, че насилникът блудства, легнал върху момичето, се развикали, а той избягал и се скрил в хипермаркета. Полицаите го задържали във фоайето на магазина и бруталният насилник си признал всичко.
Съдът обаче не уважи обезщетението в размер на 20 000 лева за преживения стрес и психическа травма у детето и присъди половината пари. Заради това, че мъжът е с чисто минало, има проблеми със здравето и си признава вината, магистратите намалиха наказанието му от пет години затвор на три години и четири месеца.