Шофьор от Разград с впечатляващите 3.19 промила е заловен зад волана в Русе след полицейска гонка. В неделя в 3.40 часа призори патрул на КАТ, който дежурил на Русофилите, вдигнал стоп палка на влизащо в града ауди с разградска регистрация. Водачът обаче не се подчинил и продължил с мръсна газ към града. Полицейският автомобил тръгнал след него и подал сигнал за подкрепление. На кръстовището на Симова мелница наряд на Първо РПУ принудил аудито да спре.
По време на проверката около водача се разнасяли силни алкохолни пари, но той отказал да слезе от колата, за да бъде изпробван за алкохол. Наложило се да бъде арестуван и откаран в ареста на Първо РПУ. При теста там 44-годишният М.А. показал 3.19 промила и се разбрало, че идва пиян от гостуване в близко до града село. С бягството си от проверка М.А. само си усложнил прекалено много положението. Той вече бил осъждан за друго престъпление, така че не е изключено сега да стигне и зо затвора. На първо време от КАТ са му прибрали книжката. 
В събота в 23.30 часа пък в Тръстеник полицейски наряд на Две могили засякъл 52-годишен мъж да управлява пак ауди, но „само“ с 2.53 промила. Книжката на В.Ц. също е отнета, а той е пратен на прокурор.