Срещи и подписвания в продължение на половин година пред пробационен служител вместо 6 месеца условно. Това е окончателната присъда на тийнейджър, който бе обвинен в обир на дома на свако си.
В средата на април момчето заедно със свой приятел решило да отиде до свакото, за да му поиска пари назаем. На звънеца и подвикванията пред вилата в Нови Халваджи обаче никой не отговорил, но тийнейджърът решил на своя глава да влезе в роднинската къща. Откъртил част от входната порта и след като влязъл във вилата, видял, че вътре няма никой. Потършувал, но след като не успял да намери пари, свил нож в кожен калъф, две запалки, секретен патрон за брава и торбичка с над 1 килограм нарязан тютюн за пушене. Тийнейджърът нарамил плячката, прескочил оградата и заедно с приятеля му, който го чакал пред къщата, тръгнали да се прибират. Всичко това обаче било наблюдавано от съсед, който след като видял неправомерното влизане в имота, започнал да звъни на спешния телефон 112 със сигнал за обир. Упътил полицаи до мястото и посочил крадците. Момчетата признали за всичко пред униформените. Обяснили обаче, че не са имали намерение да крадат.
В крайна сметка Районният съд сметна, че приятелят на тийнейджъра няма нищо общо с кражбата и го оправда. Самият крадец пък бе наказан с четири месеца условно с две години изпитателен срок за отмъкването на вещи за близо 220 лева от дома на свако си. След обжалване на присъдата Окръжният съд прецени, че наказанието на първа инстанция е необосновано строго, тъй като решението за извършване на кражбата е било взето внезапно, след като младежът е влязъл в имота на свако си и е видял, че него го няма. И вместо с условна присъда наказа тийнейджъра с пробация.