Битката за Русе си струва и ако мога да съм полезна, ще се включа в кампанията за местните избори. Това каза народният представител от БСП Мая Манолова на пресконференция в Русе вчера и допълни, че посещението й е с цел да помогне на организацията.
Не беше отдавна, когато в Русе имахме кмет и няма никаква причина и сега да нямаме, каза Манолова и допълни, че целта на БСП е да спечели местните избори във всяка община. Преговорите, които ще води БСП, ще бъдат публични, каза тя и допълни, че има много широк кръг от потенциални партньори. Манолова обясни, че ръководствата по места ще преценят каква подкрепа и какви партньорства са им необходими, за да спечелят изборите, като подчерта, че ще има и забранителен списък, в който са ГЕРБ и Реформаторският блок.
Местната власт не е самоцел, тя е възможност за хората да бъдат управлявани по-социално. Ще предложим кандидати за кметове с ясни леви и социални програми, които са ориентирани в няколко посоки - заетост, безработица, доходи, привличане на инвестиции, социални услуги, общинско здравеопазване и образование с конкретно разписани ангажименти, каза Манолова и допълни, че гражданите също ще се включат в обсъждането и номинирането на кандидатите на БСП. На този етап в Русе не са коментирани конкретни имена.
Мая Манолова участва в антивоенния митинг пред Братската могила, организиран от Общинския съвет на БСП, а след това се включи и в отбелязването на руския Ден на защитниците на отечеството пред Паметника на Альоша.