Бившият министър-председател на Израел Ариел Шарон бе погребан в семейното имение в южната част на Израел, недалеч от границата с Ивицата Газа.

Шарон почина на 85-годишна възраст в събота, след като прекара 8 години в кома след инсулт в разцвета на кариерата му на военен герой и държавник, често критикуван за подстрекателство към военни престъпления.

Осем военни генерали носиха ковчега на бившия премиер на Израел. Ариел Шарон беше погребан до втората си съпруга в семейното имение в южната част на Израел.

След като свалиха синьо-белия флаг на Израел, осемте генерали положиха ковчега в земята и започнаха да запълват гроба с пръст.

Съгласно традицията, военен равин е направил прорез на дрехата на двамата синове на Шарон в знак на траур.

"Арик, командирът. Имал си много титли през годините, но смятам, че тази ти отива най-много. Поколения войници дойдоха да почетат паметта ти днес… Аз също дойдох да те почета", каза началник-щаба на генерал-лейтенантите Бени Ганц за покойния израелски лидер.

Ариел Шарон, роден в семейство на земеделци в северната част на Тел Авив през 1928 г., приживе е изявил желание да бъде погребан в семейното имение Сикамор близо до границата с Ивицата Газа.