Шестима пътници в две коли пострадаха при челен сблъсък на пътя между Бяла и Волово в събота сутринта. С най-много наранявания и с опасност за живота е 60-годишна жена, която лежи в болницата с кръвоизлив в мозъка. Останалите петима души са с травми и наранявания по ребрата и ръцете, но без опасност за живота. Пострадалите са откарани в русенската болница с четири линейки на Спешна помощ.
Инцидентът между софийския „Мерцедес“ и русенското „Ауди“ е станал около 9 часа сутринта. Всеки от автомобилите е бил натоварен с по трима пътници. Аудито пътувало към Бяла, а мерцедесът - към Русе. Всички, освен шофьора на мерцедеса в момента на удара са спели, тъй като са тръгнали на път от София много рано сутринта. Затова и не са видели как се е стигнало до удара.
За да се спаси от катастрофата, микробус, който се е движил зад мерцедеса, се забил в храстите край пътя.
По данни на полицията към момента на удара пътят е бил мокър. Затова една от версиите за причина за инцидента е, че аудито се е завъртяло в завоя и е навлязло в насрещната лента, при което е блъснало челно мерцедеса.
Другата хипотеза е, че до произшествието се е стигнало, след като шофьорът е скосил големия завой с надежата, че в насрещното няма друг автомобил. Най-вероятно и двамата водачи са карали с превишена скорост.