50-годишен полицай загина на място в петък вечерта на входа на Русе до хипермаркет „Джъмбо“. Служителят на Охранителна полиция се е връщал за уикенда от обучение във Варна, за да види семейството си, а след почивните дни е трябвало обратно да поеме за школата. На разклона за Червена вода шофираният от него „Фолксваген Голф“ навлязъл в насрещното движение и се блъснал тежко в „Рено Меган“.  
Каква е причината за напускане на неговата лента не се знае, възможно е да му е прилошало и да е изпуснал волана. Загиналият полицай е бил сам във фолксвагена, а пътуващите в блъснатото рено са откарани в болницата без опасност за живота.
След жестокия удар голфът е смачкан до неузнаваемост, а водачът се оказал заклещен в него. За изваждането на загиналия полицай е повикан спасителният отряд на пожарната, който разрязал предницата на колата.
„Колегата е опитен служител. Работи от 15-20 години в структурата на МВР. Притеснен съм от случилото се. Не се изключва да е напуснал неговата лента заради здравословен проблем. Факт е, че е навлязъл в насрещното, но защо - не се знае. Очакваме резултати от разследването в средата на седмицата“, коментира за „Утро“ директорът на ОД МВР Георги Великов.