75-годишна жена падна от 15 етаж в бл.“Некрасов“ на ул.“Борисова“ вчера сутринта и издъхна на плочките. Инцидентът стана в 8.15 часа сутринта откъм южната страна на сградата. 10 минути по-късно екип на Спешна помощ констатира смъртта и предаде тялото на полицията.
Става въпрос за нещастен случай, коментираха от полицията.
Пенка Атанасова била вдовица и живеела сама в апартамента. Вчера около 8 часа решила да си прибере сандъчетата с цветя от парапета. Силният вятър със скорост 50 км/час и тежката саксия обаче повлекли старицата. Тя загубила опора под краката си и политнала към земята заедно със сандъчето. Съседи на Пенка разказаха, че жената била много грижовна към цветята си и отглеждането им й е било дългогодишно хоби. За съжаление тази благородна страст към живата красота вчера й коства живота.
За последните 12 години това е седмата жертва в „Некрасов“.
Първо отчаян от психичното си заболяване и хроничното безпаричие мъж се хвърли от 14-я етаж от западната страна на блока.
Друг бе намерен мъртъв в мазето, но причината така и не бе установена.
Трети жител на блока бе убит при пиянска свада на четвъртия етаж. Собственикът бе приютил клошар в апартамента си, но при поредния запой, съпроводен със свада, гостенинът извадил нож и го забил в сърцето на домакина.
По-късно психично болен син удуши майка си, тъй като спрял лекарствата и шизофренията взела връх.
Списъкът на трагедиите бе продължен от друго убийство. Жена почина от смъртоносни рани с брадва, които мъжът й нанесе в кухнята на шестия етаж. Съпругът обичал чашката, но жената не му позволявала да пие. Една вечер той я изчакал да заспи и я насякъл с брадвата в собственото им легло.
Последната жертва преди гибелта на Пенка Атанасова беше непознат за обитателите на блока младеж с вид на клошар, който в една люта зима бе намерен мъртъв в общия коридор. Причината за смъртта така и не се разбра, най-достоверната версия беше, че момчето е умряло от студ.
Блокът ни е прокълнат и дори молебенът, който отец Йордан от църквата „Св. Георги“ отслужи за здраве през август 2010 година, не помогна. Какво още трябва да се случи, за да спрат жертвите? Така повече не може!, говореха вчера живеещите в „Некрасов“.