В началото на годината банките проявиха висока активност по отношение на промени по спестовни продукти и без изненада промените бяха в посока понижения на лихви. С това доходът от депозит и спестовна сметка продължи да намалява, като по-ясно изразено това е при срочните депозити. Общо 8 от 9 банки са понижили лихвите по срочни депозити месец след започване на процедурата по изплащане на гарантираните влогове от КТБ. Това показва обзорният анализ за януари на финансовия портал „Моите пари“.
Стойността на Индекса за тримесечни депозити в лева продължи да спада (от 1,17% в края на декември 2014 г. на 1,00% в края на януари 2015 г.). Индексът в евро също отчете висок спад с малко над 0,2 пр.п. (от 1,19% в края на декември 2014 г. на 0,97% в края на януари 2015 г.).
Раздвижване се забеляза и при потребителските кредити. Въпреки че някои банки не удължиха промоциите си, имаше и такива, които стартираха нови, подобрявайки лихвените условия. Четири банки представиха новости по своите продукти през януари, също толкова удължиха сроковете, до които ще бъдат валидни настоящите им условия.
В началото на годината няколко големи банки са предприели нови промоционални кампани по потребителските кредити за физически лица. Наред с новите промоции обаче имаше и такива, които не бяха удължени, в резултат на което бяха върнати стандартните условия.
Новата година започва по-динамично при жилищните заеми. Макар броят на банките с промени да не беше много голям, все пак новости не липсваха още в първия месец от 2015 година. Четири бяха банките, които промениха свои продукти през януари.