Първи самостоятелен концерт подготвя осемгодишната русенка Тереза Тодорова. Талантливото момиче, което впечатлява и с гласа си, и с дарбата си да свири на пиано, се прочу в цяла България, след като покори Слави Трифонов и стана една от малките звезди в неговото тв шоу.
Успоредно с това малката ученичка в Националното училище по изкуствата „Проф.Веселин Стоянов“ заляга много сериозно на пианото. Това вече й донесе много награди като клавиристка, сред тях е и отличието в американския конкурс за млади пианисти. Тереза ще го получи в прочутата зала Карнеги хол в Ню Йорк, където предстои да свири скоро.
Преди това обаче русенци ще имат възможност да се докоснат до магията и обаянието на Тереза. За русенските си почитатели и ценители тя ще пее на 10 март от 18 ч в зала „Европа“ в Доходното здание. Концертът, който е с вход свободен, се организира със съдействието на Община Русе, Общински детски център за култура и изкуство и общинската фондация „Русе - град на свободния дух“. В артистичния празник ще участват също и солисти от детска вокална група „Слънце“ при ОбДЦКИ с ръководител Наталия Константинова. Именно от „Слънце“ тръгна пътят на малката Тереза към звездите.