Пиян до умопомрачение шофьор се спуснал да преследва полицейска кола, но за късмет всичко приключило само с леко одраскване на патрулката.
В сряда в 2.14 часа след полунощ екип на КАТ бил изпратен на ТИР паркинг на бул.“България“ заради получен сигнал за катастрофа. По пътя патрулката била застигната с бясна скорост от ауди, което се доближило почти до бронята и фаровете му заслепили шофиращия полицай. 
И докато катаджиите се чудели къде да отбият и как да озаптят забързания шофьор, аудито се блъснало в бордюра вляво в посока Дунав мост, ударило се в еластичната ограда и накрая се забило в дърво. Водачът излязъл от колата и започнал да се кара на униформените, но все пак склонил да се подложи на проверката за алкохол. Дрегерът показал 2.45 промила, след което бил повикан екип на Второ РПУ и пияният бил откаран с белезници да даде кръвна проба и после бил прибран в ареста.
За проверка на сигнала от ТИР паркинга бил изпратен друг патрул, който обаче се разходил напразно. Пътно произшествие нямало, само сдърпване между двама шофьори, които решили свой спор по мъжки.