Оставете ме да си приготвя багажа за затвора и да си изтърпя наказанието. Няма да се укрия, заяви пред състав на Русенския окръжен съд 8 пъти осъжданият Константин Ясаков, в чиито жили тече поравно българска и украинска кръв. Той бе вкаран в ареста на 9 декември за поредната си кражба на бутилка алкохол от хипермаркет „Билла“. На 11 февруари обаче е пуснат под домашен арест, а прокуратурата протестира това решение на Районния съд. Защитата му посочи, че той е болен от хепатит С и може да зарази арестантите и надзирателите. Освен това трите бутилки уиски, които откраднал, не били за негова лична консумация, тъй като не пиел заради проблеми с черния дроб.
Константин проявил завидно творчество и хитрост при кражбите - избирал марков алкохол в кутии. И тъй като именно картонените опаковки на бутилките са маркирани с баркод, вадел шишетата, криел ги из дрехите си и минавал покрай касите без охранителните детектори да пропищят. Не след дълго празните кутии обаче бивали открити и при внимателно преглеждане на записите на камерите изобретателността на рецидивиста лъснала.
В крайна сметка съдът сметна, че домашният арест не е подходяща мярка за многократно осъждания 26-годишен мъж и окончателно го върна обратно в ареста.