Тримата невръстни обирджии, двама на 17 години и един на 19 години, които преди месец обраха фитнес залата в бл.“Съединение“ на ул.“Цар Асен“, заявили, че са изхвърлили отмъкнатата каса в езерото Липник. Освен за кражбата от клуба те ще отговарят за още три грабежа.
Още от декември Рейна Радославов, Виктор Георгиев и Християн Стефанов се екипирали с маски, ръкавици от аптеката и газов пистолет. Първият им удар бил рано сутринта в магазин на ул.“Борисова“, където атакували близо 80-годишен дядо зад щанда. Възрастният мъж обаче не само че се стреснал от искането им да дава парите, а и хванал лопата, за да им тегли един бой. Нападателите все пак се окопитили, пистолетът гръмнал и одраскал по бузата нападнатия мъж, а крадците успели да отмъкнат някой лев и отпрашили към друг квартал в града, за да вършат престъпления.
Край училище „Братя Миладинови“ набелязали жертва, разпределили ролите си и дръпнали от човека чанта с покупки, пари и лични вещи.
Третият им замисъл обаче се оказал неуспешен. На фокуса им попаднал човек от Сливо поле със забележителен златен ланец. Бижуто привлякло вниманието им и отпрашили към градчето, където причакали жертвата пред дома му. След като тръгнали срещу него, мъжът побегнал, но се спънал, паднал, последвала борба, юмруци и стрелба. А накрая се оказало, че той не носи ланеца и опитът за грабеж пропаднал.
За удара на фитнес залата на 17 януари тримата използвали факта, че познават помещенията. Оставили отворено прозорчето на тоалетната и през нощта се промъкнали в спортния клуб. Според тях обаче в касата му не е имало близо 3000 лева, както твърди собственикът, а около 150 лева.
Тримата са направили пълни самопризнания за извършените престъпления и имат желание да сключат споразумение за наказанията си с прокуратурата. Възстановили са щетите и откраднатите пари, купили са дори нова каса за фитнеса. Те пожелаха и да бъдат пуснати от ареста, където са вкарани за постоянно на 9 февруари от Районния съд. Окръжният съд сметна, че мястото им обаче е именно там и окончателно потвърди задържането им под стража.