Двама полицаи се оказали на точното място в точното време и благодарение на това успели да пресекат на мига опит за кражба.
Случката е от 10 януари тази година, когато малко преди 23.30 часа служителка в „Кауфланд“ се прибирала от работа с колело. Велосипедистката била закачила от двете страни на кормилото дамска и пазарска чанта. На кръстовището на улиците „Кирил Старцев“ и „Княжеска“ тя слязла на пътното платно и видяла насреща си непознат. В момента, в който се разминавали, той без да каже дума, посегнал и с две ръце хванал дамската й чанта и започнал да я дърпа. Жената на мига рязко завила с кормилото и крадецът изпуснал чантата. Велосипедистката започнала да вика. Оказало се, че на 10 метра от тях били двама полицейски служители, които обхождали района пеш. Веднага се притекли на помощ на жената и прибрали крадеца в Първо районно. Там бил проверен и за алкохол, а тестът показал 1.5 промила.
Мъжът обяснил, че не е отговорен за опита за кражба, а случаят бил просто нелепо стечение на обстоятелствата - докато се разминавал с велосипедистката, се подхлъзнал и се подпрял на колелото, за да не падне на земята. Тази теза обаче съдът прие за изцяло защитна, тъй като се опровергава от свидетелските показания. Районните магистрати сметнаха, че именно съвпадението полицаи да са на метри от мястото на престъплението е осуетило кражбата.
За опита да отмъкне чантата на жената, в която имало пари и вещи за едва 87 лева, мъжът бе осъден на половин година условно с три години изпитателен срок. Присъдата може да се обжалва.