Авточасти, маратонки, парфюми, цигари без бандерол и хранителни продукти откриха митничарите на Дунав мост в два турски автобуса с туристи за Румъния в събота и неделя.
Задържани са около 2300 кутии цигари с надпис „DUTY FREE SALE ONLY“. В единия автобус са открити 1434 кутии „Ашима“, които били укрити в климатичната инсталация от трима от румънските пътници. В другия са намерени 800 кутии в багаж на румънец с помощта на митничарското куче Рон, обучено да открива тютюневи изделия. Цигарите са от марките „ММ classic Slims“, „ММ Slims“, „Karelia Ome“, „Karelia Ome Menthol“, „Pallmall“ и „Marlboro“.
В същите автобуси са открити и големи количества авточасти, сухи млека, суджуци, салами, текстилни изделия и парфюми менте на известни търговски марки, които са били поставени в денкове и чували в багажното помещение. Иззетите 100 парфюма са от марките „LACOSTE“, „VERSACHE MAN“, „BVLGARI“, „CK EUPHORIA“, „OPIUM YSL“, „LADY GAGA FAME“,  „GUERLAIN“, „BOSS MA VIE“,“DIOR - JADORE“ и „AQUA DI GIO“. Задържани са и около 200 чифта спортни обувки „Puma“,“Converce“, „Lаcoste“ и „Adidas“ и 50 комплекта фалшификати на анцузи от реномирани марки.