Баскетболистките на „Дунав 8806“ загубиха с 68:79 игралия си вчера в Русе контролен мач срещу румънския шампион „Мунисипал“ /Търговище/. Гостенките, на второ място във временното класиране на своето първенство, бяха по-добри почти през цялото време. Те имаха в състава си 6 много добри американки, а освен това изнесоха лекция на тема „Бърза, гъвкава, пресираща и агресивна защита“. Ето защо проверката срещу толкова силен, тактически грамотен и обигран състав може да се счита за много полезна.
Шампионките на България отново бяха без контузената Кристина Сантяго, която изгледа мача от резервната скамейка.
Дунавки стартираха добре, поведоха на няколко пъти и отстъпиха първата част само с точка по-малко - 22:23. Нататък обаче класата си каза думата, а румънският отбор издържа на наложеното от него по-високо темпо благодарение на по-равностойните си резерви. Така „Мунисипал“ дръпна с 12, 13, 14 точки, но дунавки се събраха в последната четвъртина и 5 минути преди края на мача намалиха пасива до 5 точки - 65:70. И когато изглеждаше, че обратът е възможна мисия, последваха три досадни грешки при разиграване на топката в атака.
Всъщност, грешките в пасовете бяха най-голямата слабост на отбора вчера. Разбира се, тези грешки бяха предизвикани и от пресата на гостенките, но когато се бърка толкова често дори и срещу силен отбор като румънския, няма как да се спечели важен мач.
Освен това се видя ясно и за кой ли път, че някои от резервите никога няма да станат титулярки. Усилието им да се мъчат толкова години и класата им да е почти като при идването им в Русе, говори най-малкото, че развитието им отдавна е стигналo тавана.
Сега пред „Дунав 8806“ се задава здрава подготовка за мачовете от финалната четворка в турнира за купата на България. Полуфиналът срещу „Хасково“ на паркета в Бургас ще е чак на 28 февруари.    
„Дунав 8806“: Кочева 12, Костова 4, Златанова 17, Уйлямс 8, Шаренкапова 9 /Баич 9, Коева, Димитрова 5, Илиева 4/