21-годишен младеж се изправи пред съд за това, че набутал свой приятел със скъп договор за 2 години към мобилен оператор. Целта му била една - благодарение на високите месечни вноски да получи смартфон на преференциална цена. Схемата му сработила, но не за дълго.
Случаят е от юни 2014 година, когато младежът се представил с името на своя приятел, като за целта дори му бил взел личната карта. Представил я пред касиера и търговския консултант на „Мобилтел“ ЕАД и успял да ги заблуди, че е човекът на документите, и сключил договор с оператора. Така се сдобил с желания смартфон на супер изгодна цена.
За набутването на авера си 21-годишният младеж, който не за първи път стига до съд, направи пълни самопризнания и се споразумя с прокуратурата за наказанието си. Той ще трябва да изтърпи три години пробация, по време на която ще трябва да се подписва два пъти седмично пред пробационен служител. Младежът ще трябва да положи и общо 300 часа общественополезен труд за период от три години, а в продължение на 6 месеца да посещава програми за обществено въздействие. Наказанието е окончателно.