Преди няколко дни „Утро“ написа първи, че известният русенски лекоатлет Ростисав Димитров ще стане кондиционен треньор във футболния „Дунав“. По тази тема вчера разговаряхме с медалиста на троен скок от световни и европейски първенства.

- Рости, сигурно ли е, че започваш работа с мъжкия отбор на „Дунав“?
- Да. Разговарях с президента на клуба д-р Симеон Симеонов и се разбрахме да помагам известно време. От този разговор добих представа какви са очакванията на г-н Симеонов, пък остава да видим дали моята намеса ще бъде от полза.
- Ти ще си вторият популярен лекоатлет след Христо Марков, който ще помага на русенски футболен отбор. Как гледаш на това предизвикателство?
- Не мисля, че е предизвикателство. По-скоро разглеждам този ангажимент като възможност да формирам у футболистите повече физическа сила, бързина, отскокливост.
- Доколко лекоатлетът Ростислав Димитров е на „ти“ с футболната топка?
- Като всяко дете играех футбол пред блока. И дотам!
- А гледаш ли мачове по телевизията?
- Когато Христо Стоичков беше в стихията си, не пропусках мач на „Барселона“. Стоичков беше изумителен с взривния си старт и линейната си бързина. Той обаче не беше само добър атлет, а велик играч. След края на кариерата му не помня да съм сядал пред телевизора, за да гледам специално някой мач.
- И все пак сигурно имаш любими отбори?
- Като дете бях привърженик на „Левски“, но то е, защото баща ми беше фен на ЦСКА. Нали трябваше да се заяждаме преди и след някой мач! Другият ми интерес беше към „Барселона“, само заради Стоичков.
- Каква е основната ти работа в момента?
- Водя група с деца в СКЛА „Дунав“. С президента на клуба Евгени Игнатов искаме да изградим класни лекоатлети. Иначе уча за учител по физическо възпитание във Великотърновския университет.