Благотворителен търг, организиран от Ротари клуб „Русе-Дунав“ събра над 2000 лева, които ще отидат в подкрепа на талантливи деца. Черешката на тортата в наддаването, по време на което се разиграха няколко бутилки вино от русенски изби, бе печено прасенце. След оспорвана конкуренция то отиде при известния бизнесмен Ивелин Бозмов. Благодарение на средства, събрани при предишен ротариански търг, 8 ученици от Математическата гимназия ще могат да отидат да мерят сили и знания на състезание в Москва.
Търгът бе част от празничния 14 февруари, който ротарианци започнаха традиционно със зарязване на лозята. Честването се проведе във винарски комплекс “Седем поколения“ в Стълпище. Празникът бе уважен от кмета на Гюргево Николае Барбу, ротарианци от Румъния и депутата от Патриотичния фронт Искрен Веселинов.
По време на честването на Трифон Зарезан се проведе и дегустация на вина, произведени от ротарианци. Отличник между седемте участници се оказа президентът на Ротари клуб „Русе-Дунав“ Никола Николов, чието домашно вино събра най-много почитатели и грабна първата награда.