Влак уби на място 18-годишния Добрин Момчилов на вчерашния фатален петък, 13-ти. Трагичният инцидент стана малко след 15 часа на релсите на жп моста над бул.“Христо Ботев“.Причината са нелепата смърт на детето е нерегламентираното пресичане на релсите и слушалките в ушите, които са му попречили да чуе идващия влак, е заключението на разследващите полицаи. На това място има знак забранено пресичането на релсите, но никой не го спазва и хората масово минават оттам на път за центъра и обратно за „Родина“, „Дружба“ и „Чародейка“.
Нова трагедия! Добрин е дванадесетокласник в Професионалната гимназия по електотехника и електроника „Апостол Арнаудов“, специалност „Системно програмиране“. Добро, ученолюбиво и дисциплинирано момче, каза директорът на училището Айдън Юсеинов.
„Чух само шум от спирачки на влака и като излязох от къщи да видя какво е станало, видях страшната гледка. На тази пътека има жертви, защото няма откъде да се пресече жп линията, а хората не спират да вървят от кварталите към центъра и обратно, каза Вилдан Хюсеинова, която живее срещу мястото на инцидента и преди много години е загубила сестра си по същия начин на същото място.
Малко след тръгването на композицията за Букурещ от Централна гара машинистът забелязал момчето да стъпва на нерегламентираната пътека за пресичане на жп линията. Свирката на локомотива писнала, но Добрин бил със слушалки на ушите и не чул нищо. Въпреки натиснатите докрай спирачки локомотивът блъснал дванайсетокласника и го влачил около 15 метра.