Многократно осъжданият Сашо Йорданов, който е сочен за съучастник в нападението и грабежа на турския шофьор Тунджил Исмаил и след престъплението потъна вдън земя, е открит. Според прокуратурата 31-годишният Сашо заедно с осъждания 15 пъти Димитър Димитров нахлули с юмруци в кабината на тираджията и след 5 минути го оставили с разкървавено лице, синини по тялото и без стотинка. От професионалния шофьор била отмъкната чантичка с лични документи, вещи и 1550 евро кеш на обща стойност над 3000 лева. Това станало на 2 декември 2013 година по бул.“България“, а роли в нападението и грабежа имали и две проститутки, които тръгнали да разсейват тираджията с оферта за секс срещу пари. А през това време неочаквано в кабината с юмруци и агресия влезли да тършуват двамата нападатели.
Тъй като плевенчанинът Сашо не успя да бъде открит и доведен в съдебна зала редом до Димитър, делото срещу него бе спряно, докато бъде издирен. Въпреки Европейската заповед за арест дълго време опитите за откриването му удряха на камък. Междувременно през септември Димитър бе осъден на 10 години затвор на първа инстанция. На 10 февруари Сашо е открит във влака в Мездра. Заради това прокуратурата поиска той да бъде задържан под стража, докато дойде време и той да се изправи пред съда. Оказало се, че Сашо не е напускал границите на страната, каквато информация имало.
Теза, че въобще не е сигурно, че плевенчанинът е вторият извършител на грабежа на тираджията, прокара адвокатът на рецидивиста. Според защитата двете проститутки били зависими от своя сводник Димитър и той им влияел на показанията. Именно той им пишел писма, докато е бил задържан с цел да изкривят фактите около случая и да размият вината между двамата нападатели.
Самият Сашо заяви, че изобщо не е знаел, че е издирван. Напротив - стриктен бил по последната си присъда и ходел два пъти седмично да се подписва в пробационната служба. „Как ще се укривам, ходя на частно да работя, за да си изхранвам четирите деца“, заяви пред съда Сашо. Затова мъжът и защитата му поискаха изобщо да не му се взема мярка за неотклонение или ако бъде взета - да не е задържане под стража. Съдът обаче сметна, че мястото на Сашо е в ареста. Мярката може да се обжалва пред Апелативния съд във Велико Търново.