Девет елитни русенски ресторанта се включват със свой принос към темата за романтиката и виното, която днес се разработва в различни аспекти в „Мол Русе“. Майсторите на кулинарните съвършенства ще представят своите вкусни изкушения в специална кулинарна изложба, наречена „Вкусът на любовта“.
Георги Върбанов, сертифициран винен експерт-сомелиер от браншовия портал www.novianria.com, ще запознае гостите с характеристиките на вината. Сомелиерът ще издаде и любопитна и полезна информация за технологията на производство, температурата на сервиране, винарските региони, сортовете грозде.
Именно в този вкусен и вдъхновяващ блок от празнични събития, който започва в 17 ч, е включено и гостуването на шеф готвача Валери Нешов и блогъра Дарин Стойков.
Както „Утро“ писа, те ще представят специалната технология за бавно и здравословно готвене Crock Pot. Важно е да се знае, че всички приготвени от тях ястия ще бъдат предоставени за дегустация на зрителите. Освен това посетителите на кулинарния сегмент в колоритната програма на „Мол Русе“ имат шанс да получат и ваучери за безплатни вечери в хотел-ресторант „Теодора Палас“ и ресторант „Кралска закуска“.