Зала „Европа“ не успя да побере всички желаещи да видят музикално-поетичния спектакъл „Музика и любов“ от афиша на Арт салона „Вино и любов“. Наложи се организаторите да внасят допълнителни столове, с които почти запълниха доста широкия проход в средата на залата. Стиховете на Маргарита Петкова и Добромир Банев от книгата „Абсурдни времена“ настройваха на романтична вълна, която получаваше художествено ускорение с джаз стандартите и интерпретациите на музикантите от Биг Бенд Русе. Всяко от изпълненията на бенда под диригентството на Димчо Рубчев получаваше аплодисменти.
Директорът на общинското предприятие „Русе арт“ Мариан Савов показа, че мениджърската му работа в последните години не му е отнела актьорската дарба. Той и младата Николета Атанасова се вживяха в стиховете на двамата поети и заслужено получиха овациите на публиката.
Арт салонът, посветен на винено-любовния месец февруари, продължава до понеделник, когато в Голямата зала на Доходното ще бъде показан концертът „Испанска любов“. Междувременно в събота в МОЛ Русе ще бъде запечатана голямата бутилка, пълна с романтични послания, която след известно време организаторите възнамеряват да пуснат във водите на Дунава.