Задържаният през юни 2014 година Фечри Чакъров помоли Окръжният съд да го освободи от ареста и да го пусне под домашен арест или парична гаранция. Причината - близо 8 месеца вече е задържан, а с това са нарушени човешките му права.
27-годишният мъж е многократно осъждан, като три от присъдите му са за наркотици. Лежал е в затвора за пласьорство. При проведена операция, след която Фечри бе задържан, бяха претърсени купувачи на марихуана, които се снабдили с наркотика от него. У тях били открити 8.5 грама канабис. В края на 2014-та обвинението срещу младия мъж е преквалифицирано в по-тежко и той ще отговаря и за разпространение на хероин и държане на значителни количества цигари без бандерол.
Целият бизнес, в който се смята, че е въвлечен и баща му Фикрет, се въртял основно в схлупената им къща на ул.“Видин“. Там през юни спецполицаи намериха две спринцовки от току-що инжектиран хероин. При обиска в постройката бяха намерени още 15 грама марихуана, 200 грама хероин, прозрачен плик с амфетамин на хапчета и 890 кутии цигари без бандерол. 74-годишният мъж бе задържан през юли 2014-та на Кооперативен пазар с девет стека турски цигари без бандерол. При обиск в къщата бяха намерени още 359 кутии за 2692 лева.
Според прокуратурата Фечри не се е поправил и превъзпитал въпреки осъжданията си и престоя в затвора и мястото му е в ареста. Това реши и съдът, който не промени мярката му за неотклонение в по-лека, като посочи, че мъжът е известен пласьор на наркотици, не работи, няма семейство, нито позитивни навици, а на всичкото отгоре въвлича в престъпна дейност и други хора. Мярката може да се обжалва пред Апелативния съд във Велико Търново.