Попадение или разочарование е зимното американско попълнение в „Дунав 8806“ Лори Уйлямс?
Частичен отговор на този въпрос може да бъде даден след 6-те й мача с екипа на шампионките. Прочитът на тези мачове говори, че Уйлямс далеч не изглежда баскетболистката, от която се очаква да прибави енергия и класа към задължителните шампионски амбиции на отбора. А една чужденка би трябвало да разполага със задължително по-силни карти от българските си съотборнички.
Аргументите й, особено след последния мач срещу „Рилски спортист“, не само не я поставят въф фокуса на състезателка от основната петица, а я вписват повече като баскетболистка от далечния край на пейката. Във вторник вечерта тя бе непохватна, неориентирана, с остри и непремерени стрелби - и то срещу непретенциозен съперник, в действията си срещу който трябва да стои  поне с един ръст отгоре.
Най-неприятното е, че вместо да учи другите на баскетбол, внушава поведение на баскетболистка, която има да учи много. Казано с две думи, човек оставя с тягостното усещане, че Уйлямс е продължение на серията с трансферни несполуки, в която вече са вписани Тиа Луис, Каролин Тюрен и Латриша Лъвингс.
Разбира се, като хора от трибуните ние може и да грешим сериозно в преценката си. Искрено се надяваме да е така, защото след безобидната трилогия с „Рилски спортист“ идва сериозен мач с „Хасково“, а и финалният турнир за националната купа чака своите герои. В тези двубои на истината ще стане и ясно дали Лори Уйлямс ще запише името си в историята на „Дунав 8806“ или ще се окаже угаснала преди да изгрее звезда. 
Витрина с мачовете на Уйлямс
Срещу „Хасково“ в Русе - 5 минути, 2 точки
Срещу „Нефтохимик“ в Бургас - 20 минути, 4 точки
Срещу „Левски“ в Русе - 33 минути, 23 точки
Срещу „Монтана“ в Монтана - 17 минути, 11 точки
Срещу „Рилски“ за купата в Самоков - 29 минути, 8 точки
Срещу „Рилски“ за купата в Русе - 20 минути, 2 точки