Баскетболистките на „Дунав 8806“ победиха рутинно „Рилски спортист“ с 74:54 /24:13, 19:18, 18:10, 13:13/ в четвъртфинален мач реванш от турнира за купата на България и се класираха за финалната четворка. Първият дуел в Самоков завърши при 76:48 за русенки.
На полуфинала в Бургас „сините феи“ ще играят на 28 февруари с „Хасково“. Двата отбора ще се срещнат още тази събота и в двубой за първенство на Националната лига.
„Дунав 8806“ излезе без контузените Зорница Костова и Радостина Димитрова. В тяхно отсъствие отборът като че ли бе лишен от вдъхновение и претупа 40-те минути в хаотична, нервна и скучна игра с наивно отворени пролуки в защита. Вярно, мачът бе в графата „Протокол“, но пък бе добра възможност за резервите от гледна точка на евентуалната им амбиция за повечко минутки в основния състав. Амбицията сигурно е била налице, но въобще не бе потвърдена с класа отгоре срещу скромния съперник.
На другия полюс като настроение и мотивация бяха младите състезателки на „Рилски спортист“. Обречени на елиминиране, те подписаха „протокола“ с достойнство и в немалки периоди показаха по-комбинативна, интересна, динамична и жива игра. Освен това успяха да създадат толкова много ситуации за отворени стрелби, че ако имаха слуката поне при половината от тях, разликата в точките със сигурност нямаше да бъде толкова голяма. Освен това имаха в редиците си една нестандартна и умна състезателка като Теодора Динева, която навърши 19 години в деня на мача. Неслучайно русенската публика я възнагради с аплодисменти.  
„Дунав 8806“: Коева 8, Баич 17, Кочева 8, Златанова 6, Сантяго 16 /Шаренкапова 8, Уйлямс 2, Илиева 4, Тодорова 5/.
„Рилски“: Робъртс 9, Терзиева 10, Цв. Николова, Джикова, Делчева 4 /Динева 21, Газ 6, Бандрова 2, Балабанова, Н. Николова 2, Радойкова/.