Само една двойка ще си каже „Да“ в Обредния дом в Русе в Деня на влюбените. Ден след Свети Валентин още една двойка ще се врече във вярност. Няма желаещи обаче да сключат брак и в Общината с т.н. изнесен ритуал в празничния 14 февруари.
Интересът към паметната дата тази година е по-слаб, защото католическият празник съвпада със Задушница и църквите отказват да извършват весели ритуали. Като цяло от Обреден дом отчитат спад на бракосъчетанията при тях, защото напоследък младите предпочитат изнесените ритуали, а и през седмицата сключването на граждански брак в Общината е безплатно. През седмицата в Обреден дом ритуалът също е по-евтин - 110 лв., докато в събота и неделя цената е 246 лв.
Едно сладко изложение ще оцвети празничния ден. В бирария „Тангра“ на бул.“Цар Освободител“ ще има изложение на торти, сладкиши, плодови букети и захарни цветя. Това съобщи организаторът на събитието Татяна Балканджиева, която е собственик на фирма за подготовка на тържества.
Гостите на събитието в бившето кафе „Папагала“ ще могат да видят повече от 30 вида торти - с различен вкус, визия и използвана техника при направата им.
„Сладките букети“ ще бъдат изработени от различни плодове, аранжирани под формата на цветен букет, обясни Балканджиева. „Захарните цветя“ ще бъдат произведени от захарно тесто, като ще има захарни орхидеи, рози, гербери, които ще бъдат в реален размер и цвят.
Организаторите са помислили и за децата, които ще дойдат с родителите си на събитието. Те ще могат да участват в състезание за изработване на мини торти, предвидени са и награди.
На изложението ще бъдат представени и бижута от естествени материали.