Две момчета на 17 и 19 години се оказаха крадците на сейфа с 3000 лева от фитнес клуба в блок „Съединение“ на улица „Цар Асен“.
На 17 януари в 22.30 часа в охранителната фирма се получава сигнал за проблем в залата. Екип охранители пристига на място за две минути и половина, но от крадците няма и следа. След идване на собственика се установява, че метална каса с размери 20х30 см е изтръгната от фундамент под плота на барчето заедно с укрепителните елементи е е отнесена заедно със сложените същия ден в нея 3000 лева от разносната търговия, с която собственикът на фитнеса си допълва доходите. Огледът показва, че за стигане до касата е използван оставен отворен прозорец от ПВЦ дограма в тоалетната.
По-малко от месец след удара крадците са установени. До задържането им се стига, след като униформени от Второ РПУ разкриват извършен от тях грабеж върху жена в квартал „Възраждане“ на 2 февруари. Тогава кривналите от прави път приютели дърпат чантата на жината, но след като установяват, че в нея няма пори и ценни вещи, я захвърлят на 50-60 метра от мястото на инцидента. Свители виждат, че три момчета тръгват с БМВ, но не зпомнят номера.
На следващия ден привечер хлапетата отишли в Сливо поле и нападат момче в краен квартал. То обаче се оказва спортист и за да се спасят от бой нападателите изчезнали с колата си. Този път обаче потърпевшото момче запомня номера на колата и го казва в полицията в Сливо поле. Оттам се обаждат в Русе и малко по-късно престъпната хвърковата чета е задържана до разклона за магазин „Кауфланд“ на булевард „Христо Ботев“. Направената справка показва, че те нямат криминални прояви.
По време на разпитите Р.Р. и 17-годишният В.Г. си признават и за кражбата на сейфа. От обясненията им става ясно, че са ходили във фитнес клуба и са видяли къде стои касата с парите. После оставили прозореца на тоалетната отворен и вечерта на 17 януари атакували клуба по най-бързия начин, за да избегнат срещата с охранителите. После бързо изхарчили парите. Р.Р. и В.Г. са задържани за 72 часа до изправянето им на съд.
„Не мога да помня физиономиите на всички клиенти във фитнес клуба, явн тези момчета са идвали тук, видели са къде стои сейфът с парите и са направили организация да го откраднат“, каза вчера пред „Утро“ собственикът. Той е доволен от действията на полицията, тъй като родителите на момчетата ще му възстановят парите, но не може да проумее какво е накарало хлапетата да крадат, след като нямат криминални прояви досега.