Футболистите на „Дунав“ ще гостуват днес на елитния „Черно море“ в поредна контрола преди пролетния дял от първенството на „В“ група. Двубоят във Варна ще се играе от 14 часа на терен в комплекс „Младост“.
Наставник на „моряците“ е бившият футболист на „Дунав“ през 80-те години Никола Спасов-Обърни. Неговият тим се завърна от лагер в Анталия, където изигра 3 мача. В последната си среща варненци направиха 3:3 със словенците от „Домжале“.
Старши треньорът на русенския отбор Веселин Великов ще може да разчита вече на повъзстановените Николай Колев и Мирослав Будинов. Атанас Атанасов и Ивайло Раденцов обаче продължават да лекуват травмите си. Лошото е, че докторът има грижи с пореден контузен футболист - Георги Чакъров. Офанзивният халф ще пропусне контролата с черноморци.
„Няма защо да рискуваме с включването му. Важното е основен играч като Георги да бъде напълно здрав за първите двубои от първенството“, заяви Великов пред „Утро“.
След мача с „Черно море“ дунавци ще се готвят за проверка в Букурещ срещу румънците от „Джуниорул“. Този двубой ще е на 14 февруари.
Спортно-техническият щаб на дунавци продължава да работи по селекцията. Доколкото разбра „Утро“, в полезрението на Великов е 19-годишен централен защитник. Търси се и опорен халф.
„Утро“ проследи част от заниманието на отбора в понеделник следобед. На практика тренировката върху помощния терен не беше пълноценна, тъй като по-голямата част от игрището бе заледено и опасно за здравето на футболистите.