"Всичко е толкова сюрреалистично. Още не мога да повярвам, честно казано", заяви Цвети Пиронкова.

Вчера тя спечели първата си титла купа на турнира в Сидни. На финала най-силната българска тенисистка победи трета поредна състезателка от Топ 10 - №9 Ангелик Кербер, с 6:4, 6:4. Пловдивчанката отговори на въпросите на официалния сайт на Женската тенис асоциация след награждаването.

- Каква беше тайната на успеха, Цветана?

- Не направих нищо специално, в сравнение с предишните срещи. Просто поддържах същото ниво на игра. Опитвах да държа топката в корта, да удрям максимално силно и когато имам шанс, да правя печеливщи удари. Това е.

- Как се чувстваше на корта?

- Бях нервна, но се мъчех да не го показвам по никакъв начин. Опитвах се да бъда пределно концентрирана и да следя непрестанно топката. Казах си: "Добре, просто гледай топката и играй точка за точка"

- Миналият сезон не беше сред най-успешните. Какво означава първата ти титла?

- Когато се замисля през какво съм минала, не само предишния сезон, не ми е било лесно. Да спечеля титла от турнир на WTA е нещо, което очаквах от много дълго време и което ми липсваше до момента. Накрая я спечелих. Всичко е толкова сюрреалистично. Още не мога да повярвам, честно казано.

- Мислила ли си някога да се откажеш?

- Ще излъжа, ако кажа, че не ми е минавало през главата подобна мисъл, особено след лошите резултати миналата година. Променях мнението си няколко пъти. Но си казах: "Един слаб сезон - хубаво, но трябва да продължиш да се бориш. Трябва да продължиш напред. Използвай своите шансове и прави каквото трябва, пък да става каквото ще"

- Успехът в Сидни ще бъде ли повратна точка?

- След миналия сезон разбрах, че трябва да се изживява всеки момент. Днес спечелих титла, но няма да я взема за даденост. Невероятно съм щастлива, искам да се насладя на мига. Нека занапред ми се случват хубави неща. Вече знам, че съм способна да победя всеки. Ще се опитам да спечеля отново титла!