Баскетболистките на „Дунав 8806“ победиха „Рилски спортист“ с 65:54 /17:6, 25:15, 14:18, 9:15/ в мач от редовния сезон за първенство на Националната лига. Двата тима ще се срещнат днес в Русе от 18 часа и в реванш от турнира за купата на България. Този двубой бе планиран за 11 февруари, но гостенките помолиха за изместването му с ден напред. Техният мотив бе, че така ще спестят разходи по престоя си. Първата четвъртфинална среща за купата в Самоков завърши при 76:48 за русенския отбор.
Както можеше да се очаква, мачът в неделя бе добра тренировка за възпитаничките на старши треньора Георги Божков - толкова добра, че някои от състезателките играха малко отпуснато и вяло. Резервите пък въобще не оправдаха включването си в мач, в който имат повече минутки за игра и възможност за доказване. Ако броим Баич като човек от основната петица, състезателките от скамейката вкараха общо едва две точки! Американката Лори Уйлямс пък предложи странно представяне - приносът й за 20 минути бе една борба и една асистенция с коефициент за полезна работа... минус 3! И то в мач срещу непретенциозен отбор.
На другия полюс бе отборът на „Рилски спортист“, който се постара да достигне почти до ръба на възможностите си. Въпреки че разликата в класите бе очевидна, гостенките се държаха по-стегнато и така например спечелиха борбата под кошовете - 41:30.
В следващия си мач за първенство на Лигата „Дунав 8806“ ще гостува на лидера „Хасково“. Дербито ще се играе на 14 февруари.  
„Дунав 8806“: Шаренкапова 12, Кочева 11, Сантяго 11, Златанова 11, Костова 6 /Баич 12, Уйлямс, Илиева, Коева, Тодорова 2/.
„Рилски“: Робъртс 14, Джикова 7, Терзиева, Гас 7, Бандрова 2 /Николова 5, Делчева 8, Динева 8, Балабанова 3/.