Скандалният бивш шеф на комисията за конфликт на интереси Филип Златанов проговори пред Сашо Диков по Нова тв, заедно с адвокатите си Савова и Манов. "На 9 юли 2013 г. влязоха следователи от Сoфийска градска прокуратура, показаха заповед за обиск, иззеха тефтерите ми, които не съм крил никога. По-късно отидоха в апартамента на моите родители, без предупреждение. От всичко взето най-много им харесаха тефтерите. Този тефтер не представлява единен текст, а са отделни записки", каза Златанов.

"Другото важно нещо са липсващите страници и това нещо никъде не е отразено в протоколите. Този тефтер някой го взима, после никой не го вижда, и после се появява на една пкф с отбрани текстове и липсващи страници. Съдът не може да накара прокуратурата да ги даде", каза адвокат Савова.

"Тези прословути тефтери си стоят там на бюрото ми, откакто ме назначиха, не виждам нищо нередно в тях", каза Филип Златанов. "Аз лично за себе си не мога да твърдя тези тефтери от кой са манипулирани, не мога да кажа какво е имало в тези липсващи 6 страници. 90% от това, което идваше при нас бяха клюки, много е трудно да откриеш истината от клюките. Предложиха ми да съм защитен свидетел, направи го Петьо Еврото. Но аз му заявих, че нямам какво да им кажа. Сега нямам охрана, от какво да се крия? Изкараха ме най-големият престъпник", каза Златанов.

"Бих могъл да поискам извинения от доста хора, но едва ли това ще ми помогне, искам всичко да приключи. Не съм говорил нито с Цветан Цветанов, нито с Бойко Борисов, те не са общували с мен. Не съм съгласувал нищо и с Делян Пеевски и Искра Фидосова", каза гостът.

Присъдата ми не е за тефтерите, а за две преписки, че не съм уведомил прокуратурата. Вече не мога да кажа нито какво липсва, нито какво и дали е манипулирано нещо от тефтерите. Никога не съм говорил с Цветанов и Борисов. Не съм говорил с Пеевски. Това, което е представено от съда е Д.П. На слайдовете в прокуратурата е 10, а на разшифровката на това място е питанка. Наистина пише "Да се съгласува с И.Ф. и Д.П.", но никога нищо не съм съгласувал с тях", каза Златанов.

"Филип Златанов ще даде обяснение пред ВКС за тефтерите", накара го да спре Савова. Според нея Цацаров е бил подведен, че Филип се е съгласил да свидетелства. "Отказах да бъда защитен свидетел. Още тогава им казах, че няма какво да кажа. Адвокат Савова със сигурност се притеснява от това, което се случи с баща й, аз също се притеснявам, но нямам охрана и си ходя спокойно по улицата.
Бих могъл да поискам извинение от много хора, но искам просто този скандал да приключи. Защото съм отказал да бъда защитен свидетел ли съм осъден на 3 години затвор?", каза Златанов.