Волейболистите на „Дунав“ постигнаха много хубава и заслужена победа с 3:1 в мач за първенство на Висшата лига. Успехът този път натежава повече, защото дунавци се справиха с втория във временното класиране отбор на „Виктория Волей“ /Пловдив/. Освен това част от състезателите на пловдивския тим са в ядрото на националния отбор за юноши. С актив от 20 точки дунавци са на шесто място. Толкова има и петият тим - „Ботев“ /Луковит/, но ботевци са с мач по-малко.
Русенският отбор стартира много силно и затвори първата част с 25:19. Последва 25:17 във втория гейм, като в един момент разликата достигна 10 точки. Гостите се вдигнаха в третата част и резултатът стана 2:1 след 31:25 в тяхна полза. 
Четвъртият гейм премина много оспорвано с непрекъсната смяна на водачеството. Дунавци се раздадоха и с подкрепата на публиката измъкнаха 25:23.
Днес от 17 часа те ще бъдат домакини на „Черно море БАСК“ /Варна/ в мач от турнира за купата на България. Ако се съди по видимо подобрената форма на отбора, той трябва да спечели и тази среща. Въпросителната е дали някои от волейболистите, които работят, ще имат възможност да стигнат до Русе и да излязат на терена. 
„Дунав“: Ангел Павлов /капитан/, Красимир Миронов, Радослав Пенев, Милен Радулов, Борислав Илиев, Владимир Христов, Атанас Митев, Васил Иванов, Иван Иванов, Георги Господинов.